top of page

Open repetitie

Het Mechels Vocaal Ensemble Scala Vocale is een gemengd amateurkoor dat de ambitie heeft om muziek van goede kwaliteit op te voeren, met voldoende variatie in een breed spectrum van stijlen. De nadruk ligt op renaissancemuziek, barok en klassiek maar er is ook ruimte voor andere periodes en stijlen, zie ook www.scalavocale.be. Lode Tooten is onze dirigent.

 

Wij repeteren elke maandagavond van 20 tot 22 uur in Mechelen. Occasioneel organiseren wij een koorzondag en in de aanloop naar een concert hebben wij soms extra repetities, naar het einde toe ook met begeleiders, orkest of solisten. Omdat wij een goede koorklank en kwalitatieve concerten willen geven verwachten wij van onze leden dat zij ook regelmatig thuis oefenen. Zij krijgen daartoe ook de nodige hulpmiddelen.

 

Momenteel bestaat het koor uit ongeveer 50 leden, verdeeld over de vier stemgroepen: sopranen, alten, tenoren en bassen. Voor alle stemgroepen maar in het bijzonder voor de sopranen en tenoren zoeken wij versterking.

Houdt u van klassieke muziek en hebt u altijd al in een koor willen zingen? Of hebt u al koorervaring en bent u op zoek naar een koor in Mechelen? Dan is Scala Vocale misschien wel iets voor u. Kijk even op onze website voor meer details: https://www.scalavocale.be/koor-mechelen.

 

Om u toe te laten kennis te maken met ons koor organiseren wij op maandag 19 februari 2024 een open repetitie. Mail naar scalavocale@gmail.com zodat wij u de precieze locatie kunnen geven. U krijgt een partituur zodat u kunt volgen of meteen meezingen. Aansluitend overleggen wij samen of een lidmaatschap een tof idee is.

bottom of page