top of page

 

A G E N D A

Volgende projecten

Benefietconcert Lode Tooten 70: de Messiah van Händel

 

Lode Tooten, oprichter en dirigent van het Mechels Vocaal Ensemble Scala Vocale wordt 70 op 10 november 2023. Zijn koor wil deze verjaardag luisterrijk en muzikaal in de verf zetten.

 

Op uitdrukkelijk verzoek van Lode wordt dit concert een benefietconcert ten voordele van mensen die lijden aan de ongeneeslijke spierziekte ALS. Wij werken hiervoor samen met de ALS Liga (https://als.be/).

 

En wat past er beter bij dit evenement dan de Messiah van Georg Friedrich Händel? Deze feestelijke muziek werd immers voor het eerst uitgevoerd in 1742 in Dublin … als benefietconcert!

Dit oratorium bestaat uit drie delen: de aankondiging en de geboorte van Jezus, het lijden van Jezus en de kruisiging en tenslotte de wederopstanding en de hemelvaart, één grote jubelzang op de overwinning van het kwade en de belofte van het eeuwige leven.

Dit concert vindt plaats op vrijdag 10 november 2023 om 20.00 uur in de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen.

Voor dit grootse concert hebben wij zangers van andere koren uitgenodigd om met ons de highlights van de Messiah mee te zingen. Als solisten hoort u Cristel De Meulder (sopraan), Jan Wouters (altus), Jan Caals (tenor) en Tom van Bogaert (bariton). Zij worden begeleid door het kamerensemble Scala Instrumentale. Het geheel staat uiteraard onder de leiding van Lode Tooten.

 

Kaarten kosten 25 euro: u kan ze bestellen bij UITinMechelen https://apps.ticketmatic.com/widgets/mechelen/flow/uitticketinfo?event=749683582795&l=nl#!/addtickets, 015 29 76 53.

Aansluitend aan het concert wordt u in de kathedraal nog een glaasje aangeboden.

Noteer dat de volledige opbrengst van het concert gedoneerd zal worden aan de ALS Liga.

Kerstconcert

zaterdag 16 december 2023

Begijnhofkerk, Mechelen

 

bottom of page