Concerten

In zijn volgend concert zingt het Mechels vocaal ensemble Scala Vocale een verrassend maar prachtig werk van Rossini, zijn Petite Messe Solennelle. 

Dit concert vindt plaats op zaterdag 7 december 2019 om 20.00 uur in de Sint-Pieter-en-Pauluskerk, Veemarkt 44 te Mechelen (deuren open om 19.30 uur) en op zondag 8 december 2019 om 15.00 uur in de Sint-Jozefkerk van Battel, Battelse Bergen 8, 2800 Mechelen (deuren open om 14.30 uur).

 

Naast het 45-koppig gemengd koor hoort u Cristel De Meulder (sopraan), Anita Dur (alt), Jan Caals (tenor), en Charles Dekeyser (bas). Aan de piano zit Erwin Van Bogaert, Jan Van Mol bespeelt het harmonium. Als intro spelen zij de Prélude, fugue et variation op. 18 van César Franck.

Gioachino Rossini componeerde de Petite Messe Solennelle toen hij 71 jaar was, in 1863. Ondanks de naam is de Petite Messe niet klein: ze duurt ruim een uur. Het werk zit vol met prettig in het gehoor liggende melodielijnen en heeft de vitaliteit van de opera’s waar Rossini bekend mee is geworden. Toch is het ook een stuk waarin de inhoud en de betekenis van de misteksten naar voren komen. Rossini wisselt een zekere lichtvoetigheid af met rustigere, meer meditatieve ritmes.

Kaarten kosten 18 euro en kunnen verkregen worden via de leden, via UITinMechelen (www.uitinmechelen.be, 070.22.28.00 of Vleeshouwersstraat 6, 2800 Mechelen) of via de website van het koor www.scalavocale.be via volgende 

link.

Kinderen (-12) mogen gratis binnen

 

Wij hopen u op één van de twee concerten te mogen verwelkomen.

 

Hierbij alvast een muzikaal voorsmaakje :

https://www.youtube.com/watch?v=dp4cUlmRzw4

 

Alvast bedankt voor jullie belangstelling en raadpleeg regelmatig onze website.

© 2018 Scala Vocale